Bruk av informasjonskapsler/cookies

Om informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres i din nettleser når du laster en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget på nettsiden.

Videre samler vi blant annet inn informasjon om navigasjon, tid for besøk og nettleserversjon, med mer. Dette gjør vi for best mulig å tilpasse innholdet på vårt nettsted til deg som bruker.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av nettsiden.

Hvordan unngå informasjonskapsler?

De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv.) er stilt inn til å godta informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt, og medføre at denne ikke vil fungere optimalt.

Administrasjon av informasjonskapsler avhenger av hvilken nettleser du bruker. Du finner normalt informasjon om dette i «Hjelp»-funksjonen i din nettleser.

Hvilke informasjonskapsler benytter vi?

Restart.no

Vårt nettsted har informasjonskapsler for å kjenne deg igjen og holde deg som bruker innlogget hos oss. Disse informasjonskapslene er nødvendige for at vårt nettsted skal fungere normalt.

Google analytics

Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på dette nettstedet. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere.

Disse informasjonskapslene er tredjeparts informasjonskapsler, og er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Du kan reservere deg mot bruk av Google Analytics her. Les mer om Google Analytics informasjonskapsler her.

Doubleclick by Google

Vi benytter DoubleClick by Google for å tilpasse annonser for brukere basert på interesser og tidligere nettstedsbruk. Denne målrettingen bidrar til en mer relevant markedsføring for deg som bruker. I henhold til Google sin personvernpolitikk samles det ikke inn eller brukes informasjon som kan brukes til å identifisere deg som individ.

Disse informasjonskapslene er tredjeparts informasjonskapsler som medfører at tredjepartsleverandører, medregnet Google, viser egne målrettede annonser på en rekke nettsteder som er del av Google sitt innholdsnettverk.

Du kan reservere deg mot målrettede DoubleClick by Google annonser her. Les mer om DoubleClick by Google informasjonskapsler her.

Facebook Pixel

Vi benytter Facebook Conversion Tracking Pixel til statistiske formål. Dette brukes for å kunne spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook.

Disse informasjonskapslene er tredjeparts informasjonskapsler.

Du kan reservere deg mot målrettede Facebook annonser her.

Les mer om Facebook informasjonskapsler her.