konkursbedrift - Trondheim og Alta

5D kino underholdningskonsept

Mars 5D kino er en underholdningsattraksjon med to avdelinger

Mars 5D kino er en underholdningsattraksjon med to avdelinger etablert. En avdeling befinner seg på Amfi kjøpesenter i Alta, mens den andre ligger på Sirkus shoppingsenter i Trondheim. Konseptet er en «mini» kino hvor det er plass til 4 personer, her vises det kortfilmer som varer i ca. 5 minutter. Filmene er spesiallaget i 3D for å skape best mulig innlevelse, i tillegg beveger kinostolene seg i samsvar med filmen. Dette sammen med de andre spesial effektene vind, vann, røyk og berøring skaper en unik opplevelse. Kinorommet har også et meget godt lydbilde som er med på å gjøre dette til en virkelig god underholdning. Kinoene er veldig populære og ved normaldrift ca. 15 000 kunder årlig. Mars 5D benyttes ofte i forbindelse med barnebursdager, vennekvelder osv.

Produsenten/filmleverandøren lager gode filmer med imponerende effekter som passer både for barn, ungdom og voksne. Filmene er tidsaktuelle og det finnes flere produsenter som lager nye filmer hvert år.

Kinorommet er ca. 20 m2 og bygget med solide materialer som gir god lyddemping mot andre kunder i senterne. Sikkerheten er godt i varetatt med eget sprinkelanlegg, god ventilasjon samt tv overvåkning slik at foreldre og ansatte til enhver tid kan se hva som forgår inne i kinoen. Dette gjør også at man trenger minimalt av personell for drift av kinoen. Mars 5D kino har komplett kassasystem med online rapporteringssystem.

Alta

5D kinoen i Alta er plassert midt i Amfi kjøpesenter. Lokalet her er ca. 48 m2, som i tillegg til kinoen inneholder en resepsjon og «venteværelse» med sittegruppe. Kinoen får på grunn av sin gode beliggenhet god profilering mot senterets kunder. Åpningstidene er uavhengig av senterets åpningstider og er i dag hverdager fra kl. 15 - 19, lørdag 12 - 18. Omsetningen var ved normal drift ca. kr. 500 000,- pr. år og har gav et overskudd på ca. kr. 265 000,- pr. år.

Alta er en kommune i det vestlige Finnmark, med bystatus siden 2000. Den grenser i nord mot Hasvik, Hammerfest, Loppa og Kvalsund, i øst mot Porsanger, i sør mot Kautokeino og Karasjok, og i vest mot Kvænangen og Loppa. Alta er også navnet på tettstedet og byen, som er kommunens administrasjonssenter. Befolking i kommunen er ca. 20 000.

Trondheim

Denne 5D kinoen ble bygget i slutten av 2013 i Sirkus Shopping, i tilknytning til Hiv og Hoi lekeland. Konstruksjonen er tilsvarende den i Alta, men har et noe mindre lokale på ca. 25 m2. Lokalet har en betjeningsdisk i tillegg til kinoen. Åpningstidene er kl.12-19 på hverdager og kl. 10-19 på lørdager. Denne kinoen betjenes i dag av de ansatte på Hiv og Hoi. Omsetningen første driftsår var på ca. kr. 500 000,- med reduserte kostnader i 2015 gav denne et overskudd på ca. kr. 160 000,-

Trondheim er en bykommune i Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge med sine 184 960 innbyggere.

Eier er ikke aktiv i driften. Prospektet er basert på salg av virksomheten.

Mars 5D kino er et godt etablert og populært underholdningskonsept som har store utviklingsmuligheter. Mulighetene ligger bla i kostnadseffektivisering av eksisterende kinoer og i nyetableringer på flere lokasjoner.

På grunn av en rettstvist som har vært gående de siste årene har det ikke vært optimal drift. Det har vært liten grad av markedsføring og fornyelse så potensialet for økt omsetning er ikke tatt ut. (Rettstvisten er nå avsluttet og selskapet konkurs pga dette.) Digitale kanaler som facebook er raskt voksende og dette er en effektiv måte å markedsføre seg mot målgruppen til 5D Kino. Dette gjelder også markedsføringen av nye filmer til kinogjengere som allerede har opplevd Mars 5D kino. Spesielt stort er potensialet for denne kanalen for Trondheim, som er en stor by, mens facebookaktiviteten i senere tid har vært svært begrenset.

Konseptet er allerede etablert, og dette vil gjøre det enkelt å etablere nye kinoer på flere lokasjoner i Norge. Kinoene er lite arealkrevende og enkle å lære seg for nyansatte. Nye etableringer vil bidra til økt omsetning og fortjeneste.

Konseptet krever svært lite fra eier og egner seg like godt for en investor som for de som ønsker dette som en arbeidsplass.

Pris- og verdivurdering: Mars 5D kino er et godt konsept som ved normal drift gav en årlig avkastning på ca. 425 000,- Kinoene er utstyrte med kostbart teknisk anlegg og et komplett konsept. Prisantydning for denne virksomheten om den var i normal drift mener vi vil være ca kr. 900 000,-

NB! Begge lokasjonene har sagt opp leiekontrakten, men det ser ut til å være muligheter for å få til ny leieavtale et annet sted på senterne eller tilstøtende lokasjoner. Også mulig å flytte på eget initiativ til helt andre steder.

Annen info

Denne virksomheten er lagt ut for salg på vegne av et konkursbo og salget gjennomføres som en auksjon. Klikk deg inn på portalen, registrer deg som "kjøper", logg inn og du får tilgang til dokumenter og alle opplysninger om alle objekter. Du kan nå også legge inn ditt bud.

Salget gjennomføres på de vilkår og betingelser som portalen har og disse sørger for en trygg og god handel for både kjøper og selger.

Ta kontakt dersom noe er uklart enten på mail: salg@restart.no eller på tlf 24 17 92 42

Følg oss gjerne også på facebook, Instagram og Linkedin. Vi selger bedrifter og konkursbedrifter på auksjon. www.restart.no

NB! Vi tar forbehold om evt feil og mangler på salgsobjektet samt i annonsen, dette er et konkursbo. Tallene i prospektet er oppgitt inklusiv 8% mva.

Dokumenter

Logg inn eller registrer deg for å se dokumenter

Generell informasjon om konkursboet

  • Etablert 2013
  • Selskapets navn før konkurs Mars 5D AS
  • Årsak til konkurs Rettstvist